Belépés

 | Kosár

loading

Nyelvtudomány 


Konyha és lélek
Bolti ár: 2500,- Ft
Online ár: 1250,- Ft
Kedvezmény: 50%

Konyha és lélek

Megjelenés éve: 2007
Oldalszám: 192
Kötés: fűzve
ISBN: 9789639809024
1. kiadás

darab   Kosárba

Vissza


E különösen érdekes darabok elsődlegesen a gasztronómia területeit tárják fel, hiszen egyrészt a magyar konyha számos részterületét vizsgálják, helyezik el kultúraközi keretben, másrészt pedig a gyakorló szakács számára is felvillantják műveleteinek néprajzi, művelődéstörténeti hátterét. A csigaevésről, a nyárshoz való fáról, a rákölésről szóló írások kimondottan kuriózumokkal foglalkoznak ugyan, de a kenyérlevesről, a dolmáról és a kínai konyháról értekezők az egyetemes gasztronómia legalapvetőbb kérdéseit érintik, s ráadásul többnyire a magyar népi táplálkozás újszerű megközelítéséről tanúskodnak. Így a kötetből természetesen nem hiányozhatnak a magyar művelődéstörténet néhány fontos fejezetét taglaló művek sem, például megtudhatjuk, hogy hogyan kell és milyen arányban fröccsöt készíteni, kikről neveztek el ételeket, honnan kapta nevét a hírhedt Kék Macska, s honnan származtak a XX. század első fele legnevesebb sörgyárosai (Aich, Dreher, Hagenmacher).

leiras  
  
PatroNet CMS